Over Steen

"Its not about what equipment you have, It’s what you do with it" (Aphex Twin)

Deze quote omschrijft voor een groot deel hoe ik denk over het produceren van elektronische muziek. Een studio vol gear maakt nog geen betere producer en uiteindelijk moet alles vanuit een creatief proces tot stand komen.  Als je niet op een kleine set-up muziek kan produceren dan zal het op een grote set-up waarschijnlijk ook niet lukken. Ik heb tijdens mijn studie aan Sound Education Nederland alles geleerd over audio en heb les gehad van geweldige producers en sound engineers. Ik heb prachtige high end studio's bezocht zoals Wisseloord studio's in Hilversum waar alles op audio en akoestisch gebied tot in de perfectie was geregeld. Maar hoe kan je dat nu vertalen naar je eigen studio?
Met die vraag ben ik na jarenlange ervaring in een audio technisch bedrijf, gestart met mijn eigen onderneming. Natuurlijk is een high-end studio niet te vergelijken met die van een gemiddelde producer maar met de juiste kennis en kunde kom je een heel eind vanuit je 'zolder-studio'. De focus van Sound Studio Steen ligt op het behalen van maximale resultaten vanuit je eigen studio en apparatuur, de Basis! Want als je basis goed is kan je verder bouwen aan de volgende stappen als producer. 

Neem contact op
Elektronische muziekproductie lessen

"De focus ligt op het behalen van maximale resultaten vanuit je eigen studio en apparatuur."

The early 90s

In “the early 90’s” luisterde ik als kind naar de illegaal gekopieerde cassettebandjes van “Turn Up the Bass - House Party” mixtapes. De house en dancemuziek hebben mij sindsdien gegrepen, het was anders dan de rest en de vernieuwing in klanken en instrumenten ten opzichte van de ‘traditionele radiomuziek’ sprak mij erg aan. Niet veel later ontdekte ik zowel de hip-hop uit Amerika als de Gabber en Hardcore van eigen Nederlandse bodem. 

Toen ik een jaar of 18 was ben ik met mijn vrienden op een muzikale reis geweest, waarbij we vooral uitkwamen bij feesten als Awakenings en clubs in het hele land bezochten om bepaalde dj’s en live-acts te zien en te horen. Nadat ik vrienden muziek zag maken met Ableton live op een laptop ben ik mij in muziekproductie gaan verdiepen. Met een eenvoudige laptop, geluidskaart en een paar monitoren ben ik op mijn zolderkamertje begonnen met mijn eerste stappen in de elektronische muziekproductie. 

Als muzikant heb ik het voorrecht gehad in vele clubs in binnen en buitenland te mogen performen met als hoogtepunten club Tresor in Berlijn en Soenda Festival in het Klokgebouw in Eindhoven. Het blijft steeds weer een geweldige ervaring om je eigen muziek over een dik soundsystem te horen en mensen los te zien gaan op jouw eigen beats!

Met passie kennis delen

In 2015 heb ik de opleiding tot Pro Audio&Recording Engineer van Sound Education Nederland succesvol afgerond. Ik ben deze opleiding gaan volgen om mijzelf als muzikant verder te ontwikkelen en de technische aspecten van muziekproductie onder de knie te krijgen. Alle opgedane kennis en kunde ben ik nog tijdens de studie direct in de praktijk gaan brengen door het aanbieden van technische nabewerking van muziek en het uitvoeren en behandelen van de akoestiek voor derden. 

Maar het allerleukste is het overbrengen van mijn passie voor elektronische muziek door het geven van les en workshops. Ik werk samen met Sound Education Nederland en Master the mix waarvoor ik allerlei Ableton live lessen geef en lessen op maat aanbied voor muzikanten in hun thuisstudio. 

Steen's werkwijze

Bij elk traject hanteer ik dezelfde stappen. Zo weet je precies wat je kan verwachten en werken we stap voor stap naar het gewenste eindresultaat toe.

Stap 1:
Kennismaking

Laten we kennismaken, ik hoor graag waarmee ik je kan helpen.

Stap 2:
Plan en planning

Na een geslaagde kennismaking maak ik een plan dat past bij jouw muzikale wensen.

Stap 3:
Plan uitvoering

We gaan beginnen met de lessen of het meten en behandelen van de akoestiek.

Stap 4:
Evaluatie

We evalueren het eindresultaat van de lessen of de akoestische behandelingen en bespreken of je tevreden bent.

Music is the art of thinking with sounds

Ik wil ook een steen goede producer worden!

Reviews

Steen heeft een enorme passie voor muziek en veel kennis en ervaring op het gebied van muziekproductie die hij op leuke een duidelijke manier weet over te brengen. Ik heb erg veel geleerd tijdens de lessen en heb daardoor enorme stappen gemaakt in mijn muziekproducties. Dikke aanrader!

Mike Faber

Steen heeft mijn vrouw en mij een workshop gegeven om iets te maken voor onder een bedrijfsfilmpje. Daarna ben ik enthousiast gebleven en nu zit ik als hobby lekker te knutselen met Garageband. Ik had nog een Yamaha synthesizer en gebruik die nu als MIDI keyboard om dingen in te spelen. Kortom, je workshop is niet zonder gevolgen gebleven!

Hans de Bakker

Michiel is iemand die heel gepassioneerd les geeft. Door zijn structuur van lesgeven, zowel theoretisch als praktisch, was het voor mij duidelijk en goed te volgen. Vragen vanuit mij werden snel beantwoord. Dit gaf mij het gevoel dat Michiel boven de stof staat, wat ik persoonlijk heel belangrijk vind.

Björn Schaap

Michiel is gepassioneerd in het les geven en neemt de tijd voor je in een informele sfeer. Superveel geleerd en direct toepasbaar in ableton. Hoop nog is les te krijgen en weer een slag dieper te gaan. Leuke bijkomstigheid is dat hij ook een voorliefde voor techno heeft

Joost van den Berg

Veel opgestoken van de Ableton cursus van Michiel. Hij weet waarover hij praat en zorgt voor duidelijke uitleg. Stap voor stap meegenomen door alle mogelijkheden van het programma . Ook na de lessen was hij bereikbaar voor een paar dingen waarop ik vast liep. Daarnaast een gezellige kerel waarmee je de lesuren goed mee doorkomt. Aanrader dus!

Thomas Overweg