Akoestiek?

Misschien op het eerste gehoor niet het meest spectaculaire onderdeel maar wel een van de allerbelangrijkste factoren op het gebied van audio-post-productie! Zeker wanneer je muziek wilt gaan mixen en masteren is het hebben van een goede akoestiek het állerbelangrijkste onderdeel waar jij als producer invloed op hebt. Je kan hele dure monitoren aanschaffen maar als de akoestiek niet op orde is zal je alsnog problemen ondervinden in het maken van strakke mixen.

Akoestiek wil eigenlijk zeggen hoe een ruimte klinkt en elke ruimte heeft zijn eigen akoestische karakter. De afmetingen, de soort inrichting of materialen, de hardheid van de muren, plafond en vloer alles heeft invloed op hoe een ruimte klinkt. Geluid wat uit de monitoren komt weerkaatst op alle oppervlakte in de ruimte en komen via die weerkaatsing weer in je gehoor terecht. Het geluid heeft daardoor een vertraging ten opzichte van het geluid wat direct vanuit je monitoren in je gehoor terecht komt. Hoewel ons brein een geniale computer is kan ons brein het directe geluid en het geluid via de weerkaatsing niet onderscheiden. Ons brein telt dit geluid bij elkaar op waardoor wij dus iets anders horen dan het daadwerkelijke geluid, dit noemen we klankverkleuring. Als jij als producer niet het ‘eerlijke’ geluid hoort maar eigenlijk een beetje voor de gek wordt gehouden door de ruimte waarin je zit zal je dus altijd moeite hebben met de juiste mix en mastering beslissingen nemen. Het doel van een goede akoestische behandeling is dus ook om het geluid zo min mogelijk te laten weerkaatsen, zo min mogelijk na te galmen zodat jij het ‘eerlijke’ geluid wat jouw monitoren weergeven direct hoort zonder dat er klankverkleuring optreedt.

Helaas kom ik het regelmatig tegen; thuisstudio’s die aan de hand van voorbeeld plaatjes op het internet volgeplakt zijn met niet effectieve absorptie materialen. Het is natuurlijk hartstikke verstandig om de akoestiek te verbeteren maar laat je niet misleiden door bedrijven die hele goede marketing campagnes voeren en in proberen te spelen op de onwetendheid over akoestiek!

Wat mag je verwachten?

Professionele meting

Jouw studio middels een professionele akoestiekmeting in kaart gebracht.

Duidelijke rapportage

Alle metingen worden weergegeven in een duidelijk rapport met adviezen, tips en tricks.

Gratis meting

Gratis meting (t.w.v. €250,00 ex btw) bij een afname van een volledige akoestische behandeling.

Maak strakkere mixen

Hoor veel meer detail en maak betere mixbeslissingen.

"De perfecte akoestiek voor jouw studio."

Meten en behandelen

Klinkt jouw muziek niet op elk systeem ongeveer hetzelfde? Blijf je steeds maar weer opnieuw je mix aanpassen, klinkt de bass in de ene hoek van je studio veel te hard terwijl die in de andere hoek van je kamer praktisch niet hoorbaar is? Wil jij graag betere mixen kunnen maken?
Laat jouw studio akoestisch uitmeten door een echte specialist en zie welke invloed akoestiek heeft in jouw studio! Na de meting volgt er een advies en kijken we direct naar praktische zaken zoals de opstelling van de monitoren en de inrichting van de studio. Samen maken we een akoestisch plan dat past binnen de ruimte en het budget.

Custom Made

Ik bouw  custom made Basstraps en Panel Absorbers die zullen zorgen voor een forse afname van de reflecties en nagalm in jouw studio.  De modules worden in jouw studio geplaatst aan de hand van nieuwe metingen. Tot slot volgt er een eindmeting en eindrapport.

Ja, ik wil steengoede akoestiek

Steen's werkwijze

Voor elke akoestische klus hanteer ik dezelfde stappen.

Stap 1:
Kennismaking

Heb je vragen over akoestiek, twijfel je over de huidige akoestische staat van jou ruimte, wil jij jou akoestiek in kaart laten brengen door een professional? Neem dan contact op met Steen voor gratis advies. 

Stap 2:
Akoestiekmeting

Meten is weten! Met een speciale meetmicrofoon en meetsoftware wordt de akoestische staat van de ruimte in kaart gebracht. Na de meting volgt een advies en rapportage. 

Stap 3:
Levering

Aan de hand van een akoestisch plan worden er 'hand en custom made' akoestische modules gebouwd en persoonlijk geïnstalleerd! De plaatsing van de modules gebeurd aan de hand van nieuwe metingen.

Stap 4:
Eindrapport

Door het uitvoeren van een eindmeting maken we inzichtelijk wat de werking is van de geplaatste modules ten opzichte van de oude situatie. We evalueren het resultaat en de eindmetingen worden weergegeven in een overzichtelijk eindrapport. 

Zet de eerste stap richting steengoede akoestiek!

Ik wil een akoestische meting van mijn studio

Reviews

Steen heeft een enorme passie voor muziek en veel kennis en ervaring op het gebied van muziekproductie die hij op leuke een duidelijke manier weet over te brengen. Ik heb erg veel geleerd tijdens de lessen en heb daardoor enorme stappen gemaakt in mijn muziekproducties. Dikke aanrader!

Mike Faber

Michiel weet waar hij het over heeft. Heeft veel kennis en heel belangrijk: is eerlijk. Hij staat altijd klaar om je te helpen en denkt met je mee in (alternatieve) oplossingen. Dank je wel Michiel.

Claudio de Graca

Het is nu nagenoeg neutraal! Je hoort nu inderdaad waar het geluid vandaan komt. Dus dank voor het mooie product

Peter